美國 美洲 關島 小編遊記 旅遊指南 歐洲

【3日2夜|關島玩樂整理 (上)】

關島玩樂整理 (上)關島有咩好玩?活動多到你唔信,又可上天又可下海。咁好玩刺激嘅體驗, 你又試過未?就好似伍樂怡、鄺潔楹日前去咗關島享受好玩刺激嘅旅程!佢哋先去南部拉提谷公園,之後去體驗刺激嘅高空跳傘。再坐遊艇出海觀賞海豚,欣賞躍動同游泳嘅時刻。喺嗰到仲可挑戰各種水上活動,如:空中沙發、水上電單車同沙灘活動等等,盡情享受玩水嘅樂趣。夜晚仲有各地嘅傳統歌舞表演睇同自助餐食,一次過欣賞到各地特色。

南部拉提谷公園|原住民查莫洛族

pic1圖片來源

南部拉提谷公園位於鹹淡水交界,養分特別豐富,所以吸引左好多唔同生物品種棲息,勁有亞馬遜森林感覺!經過河川個陣仲可以餵食陸蟹添!
嚟到就梗係要探訪下原住民查莫洛族,了解同認識更多佢哋嘅歷史文化、建築同勇士,仲有學習點樣鑽木取火。參觀完佢哋嘅民居,可以欣賞佢地嘅傳統手工藝品又得到原住民贈特色斑蘭葉的工藝品。之後仲可以體驗騎水牛嘅滋味。

8000呎高空跳傘刺激體驗

pic2
圖片來源

第二日,伍樂怡、鄺潔楹佢地獻出第一次,挑戰萬四英呎高空跳傘!會由教練陪同下,從8000呎高空跳下,山同海嘅景色盡喺腳下,經歷驚心動魄嘅一刻。唔想太高仲可以選擇高度添!體驗高空跳傘之後,最後亦會頒發證書作為紀念。

海豚追蹤|尋找汪洋中的小精靈

pic3
圖片來源

聽講喺關島呢到嘅海豚係一整個家族嘅,會有好多海豚,而且佢哋鍾意睇新鮮嘅事物,例如見到船就會游過嚟。所以比其他地方更容易見到海豚嘅機率高,仲要喺勁近距離見到添!

下集會講伍樂怡、鄺潔楹佢哋去左關島嘅邊到玩,介紹關島美食同理其他特別嘅新體驗!

有關其他詳情資訊:

-關島3/4晚自由行

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s