瑞士 白馬鎮 白俄羅斯 突尼西亞 緬甸 美國 美洲 郵輪假期 芬蘭 花蓮 荷蘭 鎮海 葡萄牙 關島 青森 非州 韓國 西班牙 西藏自治區 西歐 西澳 首爾 馬來西亞 高雄 越南 黃刀鎮 其他 冰島 加拿大 北非 北韓 北歐 北海道 南美洲 南非 印尼 古巴 台灣 台北 台東 台中 名古屋 四國 土耳其 地中海 埃及 塔斯曼尼亞州 墨西哥 大阪 奧地利 專欄作家 小編遊記 山陰地區 希臘 德國 意大利 愛沙尼亞 挪威 摩洛哥 斐濟 新西蘭 新加坡 新南威爾斯州 旅遊指南 日本 昆士蘭 東北地區 東南亞 東歐 東京 柬埔寨 格陵蘭 歐洲 沖繩 泰國 中國 九州 澎湖 澳紐 澳門 澳洲 俄羅斯 保加利亞

2019年連假攻略

2019年連假攻略話咁快就接近年尾,又係時候PLAN 定下年嘅連假去旅行喇!而家就等小編就住政府公布嘅2019公眾假期幫大家設計番個「連假攻略」俾大家參考吓~ 等大家可以請假請到盡,去旅行玩到盡!

(註*依個攻略專為5天工作嘅打工仔設計,如果要番星期六,日/輪班制嘅朋友都可以參考吓請多幾日/避開人流去旅行!)

2019年短期連假攻略:1

2019年長期連假攻略:2

2019年有好多公眾假期都撞正星期一、五,加埋週末就連放三日!絕對係自製長假嘅好機會!大家記住盡早向公司請假,把握機會去旅行啦!想知多啲旅遊情報,就要留意texpert.com睇更多喇!

 

去旅行之前,您可以留意:
【旅行必備】精選Wifi蛋及SIM卡
【全民熱選】食玩買終極天書

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s