大阪 專欄作家 小編遊記 旅遊指南 日本

【日本環球影城】環球奇幻聖誕節情報

各位日本環球影城 ( USJ ) fans一定好期待一年一度嘅「環球奇幻聖誕節」會有咩玩!今次小編就到大家率先介紹今年嘅3大表演項目:『天使的奇蹟III~The Voice of an Angel~』、『霍格華茲™魔法之夜』同『迷你兵團調皮百厭聖誕派對』喇!

USJ xmas.png各位日本環球影城 ( USJ ) fans一定好期待一年一度嘅「環球奇幻聖誕節」會有咩玩!今次小編就到大家率先介紹今年嘅3大表演項目:『天使的奇蹟III~The Voice of an Angel~』、『霍格華茲™魔法之夜』同『迷你兵團調皮百厭聖誕派對』喇!

1. 『天使的奇蹟III~The Voice of an Angel~』

The Voice of an Angel

圖片來源

『天使的奇蹟』系列於 2008 年登場以來,10 年間推出三個故事,同時亦獲得多次“世界最頂尖”嘅殊榮,包括「2017 IAAPA BRASS RING AWARDS」獲得最優秀獎,故事系列累積 300 萬人觀賞,感動在場嘅每一位觀眾。踏入第10年嘅『天使的奇蹟』系列終於要迎接大結局!

天使的奇蹟.png

圖片來源

使用色彩豐富壯觀嘅光雕投影喺舞台上,在優美嘅音樂裡將為您獻上喺聖誕夜由親子濃厚嘅情感所激發出嘅奇蹟感動故事。表演嘅高潮,天使伴隨著音樂飛舞於空中,發放出煙花點亮夜空,精彩表演絕對令你留下深刻嘅回憶。

『天使的奇蹟III~The Voice of an Angel~』詳情:

開催期:2018年11月9日 - 2019年1月6日

舉辦地點:紐約區 - 格拉梅西公園 (Gramercy Park)

舉辦時間:約 25 分鐘 (每日1~2 回,次數視乎日期而定)

2.『霍格華茲™魔法之夜』

影片來源

哈利波特迷必睇嘅『霍格華茲™魔法之夜』!霍格華茲魔法學院嘅學生為大家準備大型嘅慶典,而今年更會施展最強嘅咒語『Lumos Maxima』,用魔法嘅光輝包圍霍格華茲城,讓大家體驗冬日限定嘅魔幻演出!

USJ 霍格華茲™魔法之夜

圖片來源

另外聖誕裝飾點綴魔法世界-『活米村』!打卡位有『活米村聖誕樹』同必試嘅冬季限定菜單,身為哈利波特迷嘅你又點可以錯過呀!

 

『霍格華茲™魔法之夜』詳情:

開催期:2018年11月9日 - 2019年2月28日

舉辦地點:霍格華茲城前

舉辦時間:約 10分鐘 (次數視乎日期而定)

3.『迷你兵團調皮百厭聖誕派對』

USJ Minion

圖片來源

一見到百厭嘅Minion就知又有新搞作!佢地會為大家帶來“黃色聖誕節” 『迷你兵團調皮百厭聖誕派對』 。響起熱鬧嘅音樂,穿上聖誕節衣飾嘅會坐上花車巡遊。喺巡遊中會漂浮著Minion最喜歡嘅香蕉及星星圖案嘅泡泡,加上黃色嘅氣球,將大家帶入狂歡派對。

USJ 聖誕迷你兵團樂園

圖片來源

「迷你兵團樂園」亦會增添聖誕裝飾,可以與穿著聖誕節造型嘅Minion見面!

『迷你兵團調皮百厭聖誕派對』詳情:

開催期:2018年11月9日 - 2019年1月6日

舉辦地點:巡遊路線

舉辦時間:約20分鐘 (每日1 回,次數視乎日期而定)

你可能會有興趣:

【電子門票】日本環球影城1日票

【日本環球影城】聖誕節Minion限定手信

 

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s